Màrqueting dos més dos cinc

En Màrqueting, dos més dos fan cinc

Avui dia no hi ha empresa que es preï que no tingui la seva propia pàgina web i el seu perfil en alguna de les xarxes socials més conegudes. Però sovint, ni els continguts en aquestes plataformes s’actualitzen amb la suficient periodicitat ni tenen la necessària rellevància i interès com per generar valor afegit a l’empresa, i per tant, a la marca que la representa.

Per adobar-ho, l’obsessió per estar present a internet és, de vegades, tan exagerada, que moltes empreses obliden invertir en altres eines de màrqueting i comunicació tant o més potents que el conjunt d’accions de màrqueting on line per si sol.

La idea no és concentrar el pressupost i els esforços de màrqueting en una àrea, sinó establir un pla de comunicació estratègic que permeti accedir i impactar sobre el nostre públic objectiu per diferents canals, amb la finalitat de “cobrir” tots els punts d’entrada del nostre missatge i aconseguir el posicionament dels valors i beneficis dels nostres productes o serveis de la forma més ràpida i efectiva possible.

En màrqueting dos més dos no són quatre, sino cinc.

Quan apostem per una estratègia basada en múltiples eines o disciplines, cadascuna d’elles retroalimenta a l’altra, creant una espiral de sinèrgies que reprodueix exponencialment els valors associats a la marca.

Sigui per posicionar la imatge d’una marca a llarg termini o per promocionar un producte o servei a curt, el consumidor ha de rebre inputs de diversa índole sobre els nostres productes/marca. Per citar-ne alguns mitjans per transmetre aquests inputs:

-. amb la publicitat generem impacte de marca;

-. amb accions de fidelització potenciem els valors de filiació;

-. mitjançant els continguts al nostre blog, a les xarxes socials, ens posicionem respecte a uns valors que volem per a la nostra marca;

-. les notes de premsa ens permeten explicar els beneficis dels nostres productes i serveis, així com presentar la nostra empresa, la nostra capacitat d’innovació;

-. els fullets i catàlegs permeten desenvolupar a fons els continguts i ens obren les portes de la casa dels futurs clients.

Cada eina de màrqueting té el seu propòsit, es dirigeix al consumidor modulant el missatge de la comunicació i multiplica els efectes que cadascuna pot aconseguir quan s’utilitzen conjuntament.

Cada projecte necessita la seva pròpia i específica combinació d’eines. Només quan l’agència externa o el director de màrqueting es fiquen en les sabates dels seus clients, sigui l’equip comercial o els caps de producte, poden establir el “pla de MarCom” més adequat en funció dels objectius comercials o de llançament de nous productes / serveis.

Sense comentaris

Publica un comentari